Според информация от южнокорейски правителствени служби през миналата година броят на

...
Според информация от южнокорейски правителствени служби през миналата година броят на
Коментари Харесай

Близо 200 души са избягали от Северна Корея през изминалата година

Според информация от южнокорейски държавни служби през предходната година броят на бежанците от Северна в Южна Корея е достигнал 196 души, като се следи растеж при лица на дипломатическа работа и търговски представители, предаде южнокорейската новинарска организация Йонхап.

Избягалите са 32 мъже и 164 дами. С това общият брой на избягалите от Северна в Южна Корея доближи 34 078 души по данни от Министерство на националното обединяване в Сеул, което се занимава с въпросите сред двете корейски страни.

Данните за 2023 година бележат повишаване по отношение на броя на избягалите от Северна в Южна Корея хора през 2021 и 2022 година, които заради пандемията от COVID-19 и затворените граници са били надлежно 62 и 67 души. От друга страна данните за 2023 година демонстрират забележителен спад по отношение на 2009 година, която регистрира връх с 2914 души, избягали от Севера в Юга.

Сред пристигналите в Южна Корея през предходната година повече от половината – 99 души – са били във възрастовия диапазон над 20 до малко под 40 години, показва министерството, представено от организация Йонхап.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР